Ingredience (pro 2 porce):
- 100 g ovesných vloček
 - 300 ml mléka nebo rostlinného nápoje (např. mandlové nebo ovesné mléko)
 - 100 g uzeného lososa
 - 1 lžíce olivového oleje
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Pažitka nebo kopr na ozdobu
 
Na tzatziki:
- 100 g řeckého jogurtu
 - 1/2 okurky, nastrouhané a vymačkané
 - 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička citronové šťávy
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup:
- Příprava tzatziki: Smíchejte řecký jogurt s nastrouhanou okurkou, česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nechte odstát v lednici, aby se chutě propojily.
 - Ovesná kaše: V hrnci zahřejte mléko, přidejte ovesné vločky a vařte na mírném ohni za stálého míchání 5–7 minut, dokud kaše nezhoustne. Podle potřeby přidejte více mléka. Osolte a opepřete podle chuti.
 - Servírování: Hotovou ovesnou kaši rozdělte do misek, poklaďte plátky uzeného lososa a polijte tzatziki. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypte nasekanou pažitkou nebo koprem.
 
Dobrou chuť!