Ingredience (pro 2 porce):

  • 100 g ovesných vloček
  • 300 ml mléka nebo rostlinného nápoje (např. mandlové nebo ovesné mléko)
  • 100 g uzeného lososa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Pažitka nebo kopr na ozdobu

Na tzatziki:

  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1/2 okurky, nastrouhané a vymačkané
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava tzatziki: Smíchejte řecký jogurt s nastrouhanou okurkou, česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nechte odstát v lednici, aby se chutě propojily.
  2. Ovesná kaše: V hrnci zahřejte mléko, přidejte ovesné vločky a vařte na mírném ohni za stálého míchání 5–7 minut, dokud kaše nezhoustne. Podle potřeby přidejte více mléka. Osolte a opepřete podle chuti.
  3. Servírování: Hotovou ovesnou kaši rozdělte do misek, poklaďte plátky uzeného lososa a polijte tzatziki. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypte nasekanou pažitkou nebo koprem.

Dobrou chuť!