Ingredience (pro 2 porce):
- 100 g ovesných vloček
- 300 ml mléka nebo rostlinného nápoje (např. mandlové nebo ovesné mléko)
- 100 g uzeného lososa
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Pažitka nebo kopr na ozdobu
Na tzatziki:
- 100 g řeckého jogurtu
- 1/2 okurky, nastrouhané a vymačkané
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Příprava tzatziki: Smíchejte řecký jogurt s nastrouhanou okurkou, česnekem, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Nechte odstát v lednici, aby se chutě propojily.
- Ovesná kaše: V hrnci zahřejte mléko, přidejte ovesné vločky a vařte na mírném ohni za stálého míchání 5–7 minut, dokud kaše nezhoustne. Podle potřeby přidejte více mléka. Osolte a opepřete podle chuti.
- Servírování: Hotovou ovesnou kaši rozdělte do misek, poklaďte plátky uzeného lososa a polijte tzatziki. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypte nasekanou pažitkou nebo koprem.
Dobrou chuť!