Ingredience (pro 4 porce):
- 500 g mletého hovězího masa
 - 1 střední květák (na květákovou rýži)
 - 1 cibule, nasekaná
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 1 červená paprika, nakrájená na malé kostičky
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mleté papriky
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička chilli prášku (nebo podle chuti)
 - 1 lžíce sójové omáčky
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)
 - Citronová šťáva na dochucení (volitelné)
 
Postup:
- Květáková rýže: Očistěte květák a rozdělte ho na menší růžičky. Růžičky květáku vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte konzistenci podobnou rýži. Poté květák jemně osolte a lehce povařte na páře asi 5 minut nebo na pánvi, dokud nezměkne.
 - Mleté hovězí: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte, dokud není propečené.
 - Přidejte nakrájenou červenou papriku a pokračujte v restování dalších 5 minut. Přidejte mletou papriku, kmín, chilli prášek, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a vařte ještě 2–3 minuty, dokud se chutě nepropojí.
 - Servírování: Květákovou rýži rozdělte na talíře, navrch přidejte pikantní mleté hovězí maso a posypte čerstvou petrželkou a citronovou šťávou.
 
Dobrou chuť!