Ingredience (pro 4 porce):
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 střední květák (na květákovou rýži)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na malé kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli prášku (nebo podle chuti)
- 1 lžíce sójové omáčky
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)
- Citronová šťáva na dochucení (volitelné)
Postup:
- Květáková rýže: Očistěte květák a rozdělte ho na menší růžičky. Růžičky květáku vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte konzistenci podobnou rýži. Poté květák jemně osolte a lehce povařte na páře asi 5 minut nebo na pánvi, dokud nezměkne.
- Mleté hovězí: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte, dokud není propečené.
- Přidejte nakrájenou červenou papriku a pokračujte v restování dalších 5 minut. Přidejte mletou papriku, kmín, chilli prášek, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a vařte ještě 2–3 minuty, dokud se chutě nepropojí.
- Servírování: Květákovou rýži rozdělte na talíře, navrch přidejte pikantní mleté hovězí maso a posypte čerstvou petrželkou a citronovou šťávou.
Dobrou chuť!