Ingredience (pro 4 porce):

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 střední květák (na květákovou rýži)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička chilli prášku (nebo podle chuti)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)
  • Citronová šťáva na dochucení (volitelné)

Postup:

  1. Květáková rýže: Očistěte květák a rozdělte ho na menší růžičky. Růžičky květáku vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte konzistenci podobnou rýži. Poté květák jemně osolte a lehce povařte na páře asi 5 minut nebo na pánvi, dokud nezměkne.
  2. Mleté hovězí: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte, dokud není propečené.
  3. Přidejte nakrájenou červenou papriku a pokračujte v restování dalších 5 minut. Přidejte mletou papriku, kmín, chilli prášek, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a vařte ještě 2–3 minuty, dokud se chutě nepropojí.
  4. Servírování: Květákovou rýži rozdělte na talíře, navrch přidejte pikantní mleté hovězí maso a posypte čerstvou petrželkou a citronovou šťávou.

Dobrou chuť!