Ingredience:
- 2 celé filety pstruha (cca 300 g)
- 150 g kuskusu
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 hrst cherry rajčat, rozpůlených
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 citron, nakrájený na plátky
- 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce másla
Postup:
- Příprava pstruha: Předehřejte troubu na 180°C. Filety pstruha položte na pečicí papír. Posolte, opepřete a přidejte čerstvé bylinky a plátky citronu. Navrch položte máslo. Papír zabalte tak, aby ryba byla dobře uzavřená (papilota).
- Pečení: Pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud pstruh nebude měkký.
- Kuskusový salát: Mezitím připravte kuskus podle návodu na obalu. Do hotového kuskusu vmíchejte opečenou cuketu, cherry rajčata a červenou papriku. Přidejte olivový olej, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti.
- Podávání: Pstruha podávejte v papilotě, vedle teplého kuskusového salátu.
Dobrou chuť!