Ingredience:

  • 2 celé filety pstruha (cca 300 g)
  • 150 g kuskusu
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 hrst cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce másla

Postup:

  1. Příprava pstruha: Předehřejte troubu na 180°C. Filety pstruha položte na pečicí papír. Posolte, opepřete a přidejte čerstvé bylinky a plátky citronu. Navrch položte máslo. Papír zabalte tak, aby ryba byla dobře uzavřená (papilota).
  2. Pečení: Pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud pstruh nebude měkký.
  3. Kuskusový salát: Mezitím připravte kuskus podle návodu na obalu. Do hotového kuskusu vmíchejte opečenou cuketu, cherry rajčata a červenou papriku. Přidejte olivový olej, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti.
  4. Podávání: Pstruha podávejte v papilotě, vedle teplého kuskusového salátu.

Dobrou chuť!