Ingredience (4 porce):

  • 1 pečený pstruh (cca 200 g masa)
  • 100 g tvarohu nebo ricotty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Pstruha zbavte kůže a kostí, maso natrhejte na menší kousky.
  2. V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, citronovou šťávu a jemně nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte maso z pstruha, prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.
  4. Směs důkladně promíchejte a podle chuti dosolte a dopepřete.
  5. Pomazánku nechte vychladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě spojily.
  6. Podávejte na celozrnném chlebu s čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť!