Ingredience (4 porce):
- 1 pečený pstruh (cca 200 g masa)
- 100 g tvarohu nebo ricotty
- 2 lžíce olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce čerstvé pažitky
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Pstruha zbavte kůže a kostí, maso natrhejte na menší kousky.
- V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, citronovou šťávu a jemně nakrájenou cibuli.
- Přidejte maso z pstruha, prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.
- Směs důkladně promíchejte a podle chuti dosolte a dopepřete.
- Pomazánku nechte vychladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě spojily.
- Podávejte na celozrnném chlebu s čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť!