Ingredience (4 porce):
- 1 pečený pstruh (cca 200 g masa)
 - 100 g tvarohu nebo ricotty
 - 2 lžíce olivového oleje
 - Šťáva z 1 citronu
 - 1 malá cibule
 - 1 stroužek česneku
 - 1 lžíce čerstvé pažitky
 - Sůl a pepř dle chuti
 
Postup:
- Pstruha zbavte kůže a kostí, maso natrhejte na menší kousky.
 - V misce smíchejte tvaroh, olivový olej, citronovou šťávu a jemně nakrájenou cibuli.
 - Přidejte maso z pstruha, prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.
 - Směs důkladně promíchejte a podle chuti dosolte a dopepřete.
 - Pomazánku nechte vychladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě spojily.
 - Podávejte na celozrnném chlebu s čerstvou zeleninou.
 
Dobrou chuť!