Ingredience:
Na špízy:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 stroužky česneku (drcené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sladké papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Špejle na špízy

Na jogurtový dip:

  • 200 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku (drcený)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Hrst nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava špízů:
    Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a vložte do misky. Přidejte drcený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sladkou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut (ideálně 2 hodiny v lednici).

  2. Sestavení a grilování:
    Připravené kousky kuřete napíchejte na špejle. Rozpalte gril nebo pánev a špízy opékejte z obou stran, dokud nejsou zlatavé a maso propečené (přibližně 10-12 minut).

  3. Jogurtový dip:
    Mezitím smíchejte jogurt s drceným česnekem, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Osolte a opepřete podle chuti.

  4. Servírování:
    Špízy podávejte teplé spolu s jogurtovým dipem a čerstvým salátem nebo oblíbenou přílohou.


Dobrou chuť!