Ingredience:
Na špízy:
- 500 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku (drcené)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Špejle na špízy
Na jogurtový dip:
- 200 g bílého řeckého jogurtu
- 1 stroužek česneku (drcený)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Hrst nasekané čerstvé petrželky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Příprava špízů:
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a vložte do misky. Přidejte drcený česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sladkou papriku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut (ideálně 2 hodiny v lednici).Sestavení a grilování:
Připravené kousky kuřete napíchejte na špejle. Rozpalte gril nebo pánev a špízy opékejte z obou stran, dokud nejsou zlatavé a maso propečené (přibližně 10-12 minut).Jogurtový dip:
Mezitím smíchejte jogurt s drceným česnekem, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Osolte a opepřete podle chuti.Servírování:
Špízy podávejte teplé spolu s jogurtovým dipem a čerstvým salátem nebo oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť!