Ingredience (4 porce):

  • 400 g hovězího masa (nejlépe flank steak)
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • 200 g míchané listové zeleniny (např. římský salát, rukola, špenát)
  • 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké nudličky
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • Limetka na ozdobu

Postup:

  1. Marinujte hovězí maso ve směsi sojové omáčky, sezamového oleje, limetkové šťávy, medu a nasekaného česneku. Nechte odležet alespoň 30 minut.
  2. Předehřejte grilovací pánev a maso na ní grilujte asi 4–5 minut z každé strany, dokud nebude středně propečené. Poté maso nechte pár minut odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.
  3. V míse smíchejte listovou zeleninu, okurku, mrkev, papriku a jarní cibulku.
  4. Přidejte nakrájené hovězí maso na vrch a posypte sezamovými semínky.
  5. Podávejte s limetkovými klínky a případně doplňte čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť!