Ingredience (4 porce):
- 400 g hovězího masa (nejlépe flank steak)
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička medu
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- 200 g míchané listové zeleniny (např. římský salát, rukola, špenát)
- 1 okurka, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké nudličky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
- 1 lžíce sezamových semínek
- Limetka na ozdobu
Postup:
- Marinujte hovězí maso ve směsi sojové omáčky, sezamového oleje, limetkové šťávy, medu a nasekaného česneku. Nechte odležet alespoň 30 minut.
- Předehřejte grilovací pánev a maso na ní grilujte asi 4–5 minut z každé strany, dokud nebude středně propečené. Poté maso nechte pár minut odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte listovou zeleninu, okurku, mrkev, papriku a jarní cibulku.
- Přidejte nakrájené hovězí maso na vrch a posypte sezamovými semínky.
- Podávejte s limetkovými klínky a případně doplňte čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť!