Ingredience:
- 1 balení listového těsta
 - 3 střední cibule (nakrájené na plátky)
 - 150 g Gorgonzoly
 - 100 g slaniny (na kostičky)
 - 3 vejce
 - 200 ml smetany na vaření
 - 1 lžíce olivového oleje
 - čerstvý tymián a rozmarýn (dle chuti)
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto vyválejte a vložte do formy na koláč, propíchejte vidličkou a předpečte asi 10 minut.
 - Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte slaninu a osmahněte do křupava. Přidejte cibuli a restujte na mírném plameni, dokud se nezkaramelizuje (asi 10 minut).
 - V míse smíchejte vejce, smetanu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
 - Na předpečené těsto navrstvěte cibuli se slaninou, nalámejte na to kousky Gorgonzoly a zalijte vaječnou směsí.
 - Pečte v troubě přibližně 30–35 minut, dokud není quiche zlatavý a pevný na dotek.
 - Nechte před podáváním trochu vychladnout a servírujte s čerstvým salátem.
 
Dobrou chuť!