Ingredience:

  • 1 balení listového těsta
  • 3 střední cibule (nakrájené na plátky)
  • 150 g Gorgonzoly
  • 100 g slaniny (na kostičky)
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvý tymián a rozmarýn (dle chuti)
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto vyválejte a vložte do formy na koláč, propíchejte vidličkou a předpečte asi 10 minut.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte slaninu a osmahněte do křupava. Přidejte cibuli a restujte na mírném plameni, dokud se nezkaramelizuje (asi 10 minut).
  3. V míse smíchejte vejce, smetanu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
  4. Na předpečené těsto navrstvěte cibuli se slaninou, nalámejte na to kousky Gorgonzoly a zalijte vaječnou směsí.
  5. Pečte v troubě přibližně 30–35 minut, dokud není quiche zlatavý a pevný na dotek.
  6. Nechte před podáváním trochu vychladnout a servírujte s čerstvým salátem.

Dobrou chuť!