Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 3 střední cibule (nakrájené na plátky)
- 150 g Gorgonzoly
- 100 g slaniny (na kostičky)
- 3 vejce
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvý tymián a rozmarýn (dle chuti)
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Listové těsto vyválejte a vložte do formy na koláč, propíchejte vidličkou a předpečte asi 10 minut.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte slaninu a osmahněte do křupava. Přidejte cibuli a restujte na mírném plameni, dokud se nezkaramelizuje (asi 10 minut).
- V míse smíchejte vejce, smetanu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
- Na předpečené těsto navrstvěte cibuli se slaninou, nalámejte na to kousky Gorgonzoly a zalijte vaječnou směsí.
- Pečte v troubě přibližně 30–35 minut, dokud není quiche zlatavý a pevný na dotek.
- Nechte před podáváním trochu vychladnout a servírujte s čerstvým salátem.
Dobrou chuť!