Ingredience (pro 4 porce):
- 250 g kulatozrnné rýže na rizoto (např. Arborio)
 - 2 středně velké červené řepy, oloupané a nastrouhané
 - 1 menší cibule, jemně nasekaná
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 1 l zeleninového vývaru
 - 100 ml suchého bílého vína
 - 50 g parmazánu, nastrouhaného
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce másla
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Čerstvé bylinky (např. tymián nebo petržel) na ozdobu
 
Postup:
- V hrnci zahřejte olivový olej a přidejte nasekanou cibuli. Restujte, dokud není průsvitná, asi 3-4 minuty.
 - Přidejte česnek a restujte další minutu.
 - Přisypte rýži a promíchejte, aby se každé zrnko obalilo olejem a cibulí. Restujte 2 minuty, dokud není rýže lehce průsvitná.
 - Zalijte vínem a vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
 - Postupně přilévejte po naběračkách zeleninový vývar. Po každém přidání vývaru promíchejte a nechte rýži vývar vstřebat. Tento proces trvá asi 18-20 minut.
 - Mezitím nastrouhejte červenou řepu a přidejte ji do rizota zhruba v polovině vaření.
 - Jakmile je rýže měkká, přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
 - Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.
 
Dobrou chuť!