Ingredience (pro 4 porce):

  • 500 g vepřové kýty nebo kotlety, nakrájené na tenké plátky
  • 3 větší mrkve, nakrájené na tenké nudličky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rostlinného oleje (na smažení)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžíce škrobu (volitelné, pro zahuštění omáčky)
  • Sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu
  • Vařená rýže jako příloha

Postup:

  1. Příprava masa: V misce smíchejte vepřové maso se sójovou omáčkou, zázvorem a česnekem. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
  2. Restování: Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a zprudka opečte marinované vepřové maso. Smažte do zlatova, asi 5-7 minut, a poté vyjměte z pánve.
  3. Zelenina: Do pánve přidejte mrkev a krátce restujte, dokud nebude měkká, ale stále křupavá, asi 3 minuty.
  4. Omáčka: Přidejte sezamový olej, med, rýžový ocet a pokud chcete hustší omáčku, rozmíchaný škrob ve vodě. Krátce povařte, dokud se omáčka nezhustí.
  5. Spojení: Vraťte vepřové maso zpět do pánve a promíchejte se zeleninou. Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou.
  6. Podávání: Podávejte s vařenou rýží.

Dobrou chuť!