Ingredience (pro 4 porce):
- 500 g vepřové kýty nebo kotlety, nakrájené na tenké plátky
- 3 větší mrkve, nakrájené na tenké nudličky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rostlinného oleje (na smažení)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžíce škrobu (volitelné, pro zahuštění omáčky)
- Sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu
- Vařená rýže jako příloha
Postup:
- Příprava masa: V misce smíchejte vepřové maso se sójovou omáčkou, zázvorem a česnekem. Nechte marinovat alespoň 15 minut.
- Restování: Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a zprudka opečte marinované vepřové maso. Smažte do zlatova, asi 5-7 minut, a poté vyjměte z pánve.
- Zelenina: Do pánve přidejte mrkev a krátce restujte, dokud nebude měkká, ale stále křupavá, asi 3 minuty.
- Omáčka: Přidejte sezamový olej, med, rýžový ocet a pokud chcete hustší omáčku, rozmíchaný škrob ve vodě. Krátce povařte, dokud se omáčka nezhustí.
- Spojení: Vraťte vepřové maso zpět do pánve a promíchejte se zeleninou. Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou.
- Podávání: Podávejte s vařenou rýží.
Dobrou chuť!