Ingredience:
Na těsto:
- 200 g celozrnné špaldové mouky
 - 100 g ovesných vloček (rozemletých na mouku)
 - 100 g kokosového oleje (změklého)
 - 1 lžíce medu
 - 1 vejce
 - 2 lžíce studené vody
 - špetka soli
 
Na náplň:
- 6 středně velkých jablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
 - 2 lžíce citrónové šťávy
 - 1 lžíce skořice
 - 2 lžíce medu
 - 1 lžíce celozrnné mouky (nebo škrobu)
 
Postup:
Příprava těsta:
Smíchejte špaldovou mouku, rozemleté ovesné vločky a špetku soli v míse. Přidejte kokosový olej, med, vejce a vodu. Vše zpracujte do vláčného těsta. Zabalte těsto do potravinové fólie a dejte na 30 minut do lednice.Příprava náplně:
Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky a pokapejte citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Přidejte skořici, med a mouku a jemně promíchejte.Sestavení páje:
Těsto rozdělte na dvě části. První část vyválejte a vložte do formy na páj. Přidejte jablečnou náplň. Druhou část těsta vyválejte a překryjte jí náplň (můžete vytvořit klasickou mřížku nebo jednoduše přikrýt celým plátem těsta). Okraje těsta přitiskněte k sobě.Pečení:
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte páj přibližně 40–45 minut, dokud není povrch zlatavý a jablka měkká.
Dobrou chuť!