Ingredience:

Na těsto:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g ovesných vloček (rozemletých na mouku)
  • 100 g kokosového oleje (změklého)
  • 1 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce studené vody
  • špetka soli

Na náplň:

  • 6 středně velkých jablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce skořice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce celozrnné mouky (nebo škrobu)

Postup:

  1. Příprava těsta:
    Smíchejte špaldovou mouku, rozemleté ovesné vločky a špetku soli v míse. Přidejte kokosový olej, med, vejce a vodu. Vše zpracujte do vláčného těsta. Zabalte těsto do potravinové fólie a dejte na 30 minut do lednice.

  2. Příprava náplně:
    Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky a pokapejte citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Přidejte skořici, med a mouku a jemně promíchejte.

  3. Sestavení páje:
    Těsto rozdělte na dvě části. První část vyválejte a vložte do formy na páj. Přidejte jablečnou náplň. Druhou část těsta vyválejte a překryjte jí náplň (můžete vytvořit klasickou mřížku nebo jednoduše přikrýt celým plátem těsta). Okraje těsta přitiskněte k sobě.

  4. Pečení:
    Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte páj přibližně 40–45 minut, dokud není povrch zlatavý a jablka měkká.


Dobrou chuť!