Ingredience (na 4 porce):
- 2 velké okurky
 - 400 g řeckého jogurtu (ideálně nízkotučného)
 - 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce citronové šťávy
 - 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Ledová voda (dle potřeby na zředění)
 
Postup:
- Okurky oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Nakrájejte na malé kousky.
 - V mixéru rozmixujte okurky, jogurt, česnek, olivový olej, citronovou šťávu a kopr do hladké konzistence.
 - Podle potřeby přidejte ledovou vodu, aby byla polévka více řídká a osvěžující.
 - Osolte a opepřete dle chuti.
 - Polévku dejte na chvíli do lednice, aby se dobře vychladila.
 - Podávejte s čerstvým koprem na ozdobu a kapkou olivového oleje.
 
Dobrou chuť!