Ingredience (na 4 porce):

  • 2 velké okurky
  • 400 g řeckého jogurtu (ideálně nízkotučného)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Ledová voda (dle potřeby na zředění)

Postup:

  1. Okurky oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Nakrájejte na malé kousky.
  2. V mixéru rozmixujte okurky, jogurt, česnek, olivový olej, citronovou šťávu a kopr do hladké konzistence.
  3. Podle potřeby přidejte ledovou vodu, aby byla polévka více řídká a osvěžující.
  4. Osolte a opepřete dle chuti.
  5. Polévku dejte na chvíli do lednice, aby se dobře vychladila.
  6. Podávejte s čerstvým koprem na ozdobu a kapkou olivového oleje.

Dobrou chuť!