Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
 - 200 g zelených fazolek
 - 2 citrony (šťáva a kůra)
 - 3 stroužky česneku (nasekané)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička medu
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Čerstvý tymián nebo rozmarýn na ozdobu
 
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
 - Kuřecí prsa osolte, opepřete a položte na pekáč.
 - V misce smíchejte šťávu z jednoho citronu, med, česnek a olivový olej. Směs nalijte přes kuřecí prsa.
 - Na kuře nastrouhejte citronovou kůru a přidejte plátky citronu.
 - Pečte v troubě asi 25–30 minut, dokud nebude kuře hotové a zlatavé.
 - Zatímco se kuře peče, vařte zelené fazolky ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, dokud nejsou měkké, ale stále křupavé. Poté je slijte.
 - Na pánvi je krátce osmahněte s trochou olivového oleje a česnekem.
 - Podávejte kuře s fazolkami, ozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.
 
Užijte si chutné a zdravé jídlo!