Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 g zelených fazolek
  • 2 citrony (šťáva a kůra)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý tymián nebo rozmarýn na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kuřecí prsa osolte, opepřete a položte na pekáč.
  3. V misce smíchejte šťávu z jednoho citronu, med, česnek a olivový olej. Směs nalijte přes kuřecí prsa.
  4. Na kuře nastrouhejte citronovou kůru a přidejte plátky citronu.
  5. Pečte v troubě asi 25–30 minut, dokud nebude kuře hotové a zlatavé.
  6. Zatímco se kuře peče, vařte zelené fazolky ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, dokud nejsou měkké, ale stále křupavé. Poté je slijte.
  7. Na pánvi je krátce osmahněte s trochou olivového oleje a česnekem.
  8. Podávejte kuře s fazolkami, ozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Užijte si chutné a zdravé jídlo!