Suroviny
- 120g těstovin
- 5 cherry rajčat
- 5 růžiček brokolice (80g)
- 50g zelených fazolek
- 2 lístky bazalky na dozdobení
- lžíce pesta (bazalka/medvědí česnek)
Dresink
- 100g bílý řecký jogurt
- lžička medu
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Brokolici natrháme na růžičky a podusíme 10 minut v osolené vodě. Rajčátka nakrájíme na půlky. Zelené fazolky orestujeme na kapce olivového oleje dokřupava.
Takto nachystanou zeleninu smícháme s uvařenými těstovinami a lehce zakápneme pestem dle chuti.
Připravíme si dresink smícháním bílého jogurtu, lžičky medu a vymačkanými stroužky česneku. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.