Suroviny

  • 120g těstovin
  • 5 cherry rajčat
  • 5 růžiček brokolice (80g)
  • 50g zelených fazolek
  • 2 lístky bazalky na dozdobení
  • lžíce pesta (bazalka/medvědí česnek)

Dresink

  • 100g bílý řecký jogurt
  • lžička medu
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.

Brokolici natrháme na růžičky a podusíme 10 minut v osolené vodě. Rajčátka nakrájíme na půlky. Zelené fazolky orestujeme na kapce olivového oleje dokřupava.

Takto nachystanou zeleninu smícháme s uvařenými těstovinami a lehce zakápneme pestem dle chuti.

Připravíme si dresink smícháním bílého jogurtu, lžičky medu a vymačkanými stroužky česneku. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.