Ingredience (4 porce):

  • 4 zralá rajčata
  • 500 g vodního melounu, bez semínek
  • 1 malá červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Rajčata, meloun, papriku a okurku nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
  2. Přidejte česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř. Vše rozmixujte do hladka.
  3. Ochutnejte a případně dosolte nebo dopepřete.
  4. Polévku přelijte do lednice a nechte ji vychladit minimálně 2 hodiny.
  5. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou a kapkou olivového oleje.

Dobrou chuť!