Ingredience (4 porce):
- 4 zralá rajčata
 - 500 g vodního melounu, bez semínek
 - 1 malá červená paprika
 - 1 okurka
 - 1 stroužek česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce bílého vinného octa
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Čerstvá bazalka na ozdobu
 
Postup:
- Rajčata, meloun, papriku a okurku nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
 - Přidejte česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř. Vše rozmixujte do hladka.
 - Ochutnejte a případně dosolte nebo dopepřete.
 - Polévku přelijte do lednice a nechte ji vychladit minimálně 2 hodiny.
 - Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou a kapkou olivového oleje.
 
Dobrou chuť!