Suroviny

  • 6ks kořene petržele
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2cm zázvoru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200ml smetany na vaření 12%
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • lžička mletého římského kmínu

Petržel si očistíme a nakrájíme na kolečka, které ještě přepůlíme. Nakrájíme si cibuli na drobno a na lžící oleje cibule orestujeme. Přidáme oloupané stroužky česneku, nastrouhaný zázvor a nakrájenou petržel na kolečka.

Po zhruba 5 minutách restování zalijeme směs zeleninovým vývarem. Přiklopíme pokličkou a vaříme 15 – 20 minut.

Po uvaření směs rozmixujeme dohladka. Do rozmixované polévky přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.

Polévku necháme cca 5 minut dojít. Poté můžeme servírovat a zakápnout olivovým olejem.