Suroviny
- 120g kuřecího masa
- 150g římský salát
- 30g parmezánu
- 6 cherry rajčátek
- ½ celozrného toustového chlebu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Zálivka
- 3 polévkové lžíce řeckého jogurtu
- citrónovou šťávu z ½ citrónu
- ½ lžičky dijonské hořčice
- 1 lžičku olivového oleje
- sůl
- pepř
Toustový chléb si nakrájejte na kostičky a na pečícím papíru nechte cca 5 minut sušit v troubě.
Připravte si zásilku smícháním jogurtu, dijonské hořčice a olivového oleje. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
Kuřecí prsa si připravte dle chuti na plátky či na kousky. Prsa opepřete, osolte a opečte na lžíci olivového oleje.
Ledový salát nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Cherry rajčata přidejte celá nebo rozkrojená na polovinu. Salát smíchejte s připravenou zálivkou.
Salát smíchaný s dresinkem naservírujte na hluboký talíř. Přidejte krutóny a opečené kuřecí maso.
Salát posypte nastrouhaným parmezánem.