Suroviny

  • 120g kuřecího masa
  • 150g římský salát
  • 30g parmezánu
  • 6 cherry rajčátek
  • ½ celozrného toustového chlebu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Zálivka

  • 3 polévkové lžíce řeckého jogurtu
  • citrónovou šťávu z ½ citrónu
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžičku olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Toustový chléb si nakrájejte na kostičky a na pečícím papíru nechte cca 5 minut sušit v troubě.

Připravte si zásilku smícháním jogurtu, dijonské hořčice a olivového oleje. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

Kuřecí prsa si připravte dle chuti na plátky či na kousky. Prsa opepřete, osolte a opečte na lžíci olivového oleje.

Ledový salát nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Cherry rajčata přidejte celá nebo rozkrojená na polovinu. Salát smíchejte s připravenou zálivkou.

Salát smíchaný s dresinkem naservírujte na hluboký talíř. Přidejte krutóny a opečené kuřecí maso.

Salát posypte nastrouhaným parmezánem.