Ingredience:

  • 200 g smetanového sýra (Philadelphia nebo jiný)
  • 100 g strouhaného čedaru
  • 2 větší cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička balsamikového octa
  • 1 stroužek česneku (prolisovaný)
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu

Postup:

  1. Pečené cibulky: Předehřejte troubu na 180 °C. Cibule nakrájejte na tenká kolečka, promíchejte s olivovým olejem, cukrem a balsamikovým octem. Položte na plech a pečte asi 25-30 minut, dokud cibulky nezměknou a nezkaramelizují.

  2. Příprava dipu: V misce smíchejte smetanový sýr, čedar, prolisovaný česnek a smetanu. Přidejte pečené cibulky a dobře promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Ozdoba: Dip můžete ozdobit nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

  4. Podávání: Podávejte s krekry, nachos nebo zeleninou.


Dobrou chuť!