Ingredience:
- 200 g smetanového sýra (Philadelphia nebo jiný)
 - 100 g strouhaného čedaru
 - 2 větší cibule
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička cukru
 - 1 lžička balsamikového octa
 - 1 stroužek česneku (prolisovaný)
 - 50 ml smetany ke šlehání
 - Sůl a pepř dle chuti
 - Pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu
 
Postup:
Pečené cibulky: Předehřejte troubu na 180 °C. Cibule nakrájejte na tenká kolečka, promíchejte s olivovým olejem, cukrem a balsamikovým octem. Položte na plech a pečte asi 25-30 minut, dokud cibulky nezměknou a nezkaramelizují.
Příprava dipu: V misce smíchejte smetanový sýr, čedar, prolisovaný česnek a smetanu. Přidejte pečené cibulky a dobře promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
Ozdoba: Dip můžete ozdobit nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
Podávání: Podávejte s krekry, nachos nebo zeleninou.
Dobrou chuť!