Káva zrychluje metabolismus, a tedy celkově podporuje hubnutí. Ale...je nutno vědět, kdy ji pít, s čím a na co si dát pozor. 

    Největší výhodou kávy je, že aktivuje tělo, podporuje duševní stav a celkovou fyzickou akti­vitu. Proto je nejvhodnější si dát kávu alespoň 30 minut před fyzickou aktivitou, protože účinky kávy se aktivují zejména fyzickou aktivitou nebo napětím, a tak nahradit drahé a většinou neúčinné spalovače tuků.

    Spousta z nás je zvyklá pít kávu ráno, na lačno nebo hned po prvním jídle. Důležité je si uvědomit, že káva dráždí žaludek, žlučník a zpomaluje trávení. Kdy je tedy ideální dát si šálek lahodné kávy? S časovým odstupem alespoň 30 minut po jídle, tak aby se jídlo, které jste předtím snědli, začalo mezitím trávit.

    Nejhorší co můžete kávě udělat, je přidat do ní smetanu nebo cukr. Smetana se dá nahradit mlékem a cukr je jen o zvyku. Jako náhražku sladidla mohu doporučit čekankový sirup – neobsahuje cukr, kalorie a má velký podíl vlákniny. Kdysi jsem si také nedokázala kávu ani čaj bez cukru představit. Začala jsem postupně nahrazovat cukr čekankovým sirupem a postupně ubírala množství. Dnes již nesladím vůbec :)

    Tak šup do toho a vychutnejte si dnes pravou chuť kávy bez cukru a smetany!